Bib your Friday Special – Belgian National Brass Quintet

Vrijdag aanstaande, 26 oktober, heeft de tweede “Bib your Friday”–in- feestmodus plaats. De vorige editie met pianist Liebrecht Vanbeckevoort was een voltreffer. Deze keer staan de koperblazers in de picture. Onder de kopers rekenen we de trompet, cornet, bugel, trombone, hoorn,  bariton, tenortuba of euphonium en bastuba. Even een kort fragment om de klankkleur voor te stellen:

Jonge en veelbelovende talenten van de muziekacademie ‘GA voor Kunst’ nemen het voortouw en starten om 17u30 met fijne muziek van onder andere Limburger Kevin Houben (tevens leerkracht aan de academie), Verdi, Händel  en John Williams. Samen met het Belgian National Brass Quintet brengen ze aansluitend ‘Academic Blues’ van Ward Opsteyn.

Ook koperblazers kunnen vele genres aan. Hier horen we bijvoorbeeld een mooie bewerking van ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen.

Om 18u start het  Belgian National Brass Quintet.  Leo Wouters, Ward Opsteyn, Anthony Devriendt, Guido Liveyns en Jozef Mathessen spelen allemaal in het Belgian National Orchestra, het vroegere Nationaal Orkest van België. Maar ze spelen ook in kamermuziekensembles, onder andere in dit kwintet.  Zij brengen een gevarieerd programma van barokmuziek tot hedendaagse muziek.

 

Ik wil u nog even het volgend zootje ongeregeld voorstellen: Mnozil Brass. Het zijn allen koperblazers maar tegelijk ook geweldige comedians. Je moet ze zeker eens googelen, ze zijn bij wijlen hilarisch. In volgend fragment tonen ze vooral hun muzikale virtuositeit met een bewerking van ‘Gnossienne nr. 1’ van Erik Satie.

En omdat ik er geen genoeg van kan krijgen… Queen op z’n Mnozils.

Dus afspraak voor een kopermomentje op 26 oktober om 17u30 in onze bib. Gratis inkom. Tot dan!

(pr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.