The line is a curve

Terwijl ik nipte van mijn te hete thee, terwijl ik beet in mijn toast, terwijl ik mijn schoenveters bond, terwijl ik de hond de tuin in liet, terwijl ik de kattenbakjes bijvulde, terwijl ik de gordijnen openzwaaide, terwijl ik als betoverd naar een botvink in de voortuin keek, terwijl ik mijn tas, boek, gsm en portefeuille bijeen griste, luisterde ik naar enkele songs uit ‘The line is a curve’, de nieuwe cd van Kae Tempest , en alvorens ik mijn jas dicht zipte, alvorens ik de auto startte, had ik mijn oordeel – ik vond het maar zozo – al gevormd.  Op dergelijke momenten ben ik een arrogante hufter. Kijk, zelf heb ik het niet zo op mensen die ondoordacht snel-snel een oordeel vellen over werk waar anderen hun hart en ziel hebben ingestoken, en nu betrapte ik mezelf.  Dus een hard zelfoordeel –  het was of een publieke bekentenis of in de beslotenheid van mijn kelder met een hamer op mijn duim slaan (ik verafschuw fysieke pijn) – leek me een gepaste vergelding. 

Soit, je zult wel doorhebben dat ik mijn mening omtrent ‘The line is a curve’ heb herzien. Hun vorige worp ‘The book of traps and lessons’ was een uppercut, de nieuwe Kae Tempest is anders, minder urgent. Het begint bij de cover (door topfotograaf Wolfgang Tillmans die ook de clip  ‘I saw light’ regisseert) waarop KT iets heeft van een nieuwgeborene. Vervolgens zijn er de tracks die veelal songs (met een refrein) zijn geworden, en – verrassend – er zijn heel wat gasten uitgenodigd.  ‘I can feel myself opening up. I’ve stopped hoping, I’m learning to trust’ rapt Kae op de afsluiter ‘Grace’, en dat is een perfecte samenvatting. Kae lijkt (even) tot rust te zijn gekomen.

Superclip van W.T., de onderkoelde mannenstem is van Grain Chatten, frontman van Fontaines D.C.

Op ‘No prizes’ zingt Lianne La Havas – die precies tien jaar geleden mijn hart veroverde met het speelse ‘Is your love big enough ?’– het refrein. Check het einde, KT is in de wolken met de bijdrage van La Havas. Heerlijke lentesong.

Move (I’ll fight you till I win). Play it loud!

(as)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.