Zomereditie (1)

In de zomereditie zijn de items handgeplukt, gespoeld in ijzerhoudend bronwater, gewikkeld in grof geknoopt linnen en vervoerd onder een sterrenrijke hemel. De muziek zal warm als de zon en helder als het maanlicht zijn en voor het overige zien we wel, het is tenslotte zomer. We doen het met weinig woorden, want bekoorlijke zinnen zijn moeilijk te smeden en tijdens de zomer verdoen we onze tijd liever hangend in een boom terwijl we de route van een bladnerf volgen.

  1. De Malinese Oumou Sangaré zingt over vrouwenrechten en zet zich stevig af tegen kindhuwelijken en polygamie. In het hartverscheurend mooie ‘Saa Magni‘ heeft ze het over hoe wreed de dood is, en in onderstaande ‘N’Guatu‘ is het party-time. Je verstaat geen woord, maar de kracht van muziek maakt alles duidelijk.

2. Onze filmcollectie heeft net een stevige injectie (17 titels) van de Spaanse topcineast Pedro Almodovar gekregen. Kleurrijk, melodramatisch en soms een tikkeltje kitscherig. Ik ben verliefd op het universum van Almodovar. ‘Cucurrucucu Paloma’ van C. Veloso komt uit de Oscarwinnende film ‘Hable con ella’. Wederom versta ik geen woord, maar de melancholie sijpelt door in elke noot.

3. Bezocht : ‘Engelenkeel’ van Berlinde De Bruyckere in het Bonnefantenmuseum. Een zekerheid, een garantie op een toptentoonstelling. De verrassing zat in de gelijklopende tentoonstelling ‘ That’s where the beauty is’ van de voor mij onbekende Amerikaanse kunstenares Margaret Kilgallen. Aanrader.

(as)

ps. de perfecte ontstresser in zomerse dagen : 75 ml Campari / 100 ml prosecco of witte wijn/ scheutje acqua frizzante / ijsblokjes. Hmmmmmmmm!

Nog eentje ?

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.