Poëzieweek : Dag 1

Elke dag – een poëzieweek lang – een gedicht gelinkt aan een lied of een film.  Bij het horen van deze info schudde collega (jac) uit zijn mouw wat een bevlogen leraar daar drie decennia geleden zorgvuldig had opgeborgen, en wat met het verstrijken van de jaren steeds meer begon te beklijven.  ‘Do not go gentle into that good night’ van Dylan Thomas. Dylan droeg het gedicht op aan zijn vader, maar de universele boodschap was er één van zowel strijd tegen de onvermijdelijke dood – ‘Rage, rage against the dying of the light’ -, alsook een ode aan het korte, fragiele leven. Het volledige gedicht vind je hier.

Ook collega (sh) schudde even met de mouw en zei eenvoudigweg Interstellar alsof het een vanzelfsprekende parate kennis betrof. 

Ik hield me gedeisd (buiten een pluisje viel er niets uit mijn mouw),  beperkte me tot het bijeen drijven van de woorden en zinnen, en om te vermijden dat ze tijdens het transport van het Worddocument naar het blogformaat niet door elkaar gehusseld werden, klikte ik ze stevig vast.

John Lennon wou Dylan Thomas absoluut op de hoes van ‘Sgt. Pepper’s lonely heart club band’. Robert Zimmerman ontkent noch bevestigt – bij de man is ook alles een mysterie – dat zijn artiestennaam Bob Dylan geïnspireerd is op Dylan Thomas. John Cale giet het gedicht in een song die zonder twijfel Dylan Thomas’ goedkeuring zou krijgen.

Tot morgen

(as)

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.