Verliefd op Laura

Ik ben wederom verliefd, en ik ben niet aan mijn proefstuk toe. Mijn vrouw laat het niet aan haar hart komen. Integendeel, ze gniffelt om mijn platonische verliefdheden, vindt ze charmant maar ook ouderwets, noemt ze zelfs ‘hoofs’. Als ze vraagt wie het deze keer is, antwoord ik met een lichte blos ‘Laura’. ‘Laura’, herhaalt ze dromerig, en laat het even als een snoepje in haar mond rondtollen. ‘Laat maar horen’, zegt ze uiteindelijk. Uit ervaring weet ik dat ze het vaak maar niks vindt, af en toe stemt ze weifelend toe, en heel soms – zoals die keer met Polly Jean – wordt ze zelf verliefd. Zo gaat dat, ten huize ons.

Laura Marling is singer-songwriter van folkmuziek. Moet je meer weten? Nee toch. In plaats van feiten en data, laat je je onverhoeds overwoekeren door zinnen, refreinen, melodielijnen die zich vasthechten aan je vitale voel- en denkorganen. Je gaat kopje onder, en verdrinken wordt iets waar je naar uitkijkt. Zo hoort het precies te zijn.

Als ik haar vraag wat ze ervan vindt, glimlacht ze minzaam, loopt naar ons cd-rekje en toont me een cd. Ik begrijp het. Eind september bezochten we voor het eerst in zes maanden een voorstelling in C-mine. Rosas/Salva Sanchis bracht “A love supreme” op muziek van John Coltrane. Ze zit nog volledig in het Coltrane-universum, en daar stap je niet zomaar uit.

De volgende maand probeer ik het gewoon opnieuw. Ik start dan met ‘Night after night’ waar het begin je doet denken aan Leonard Cohen en waar het refrein ‘Night after night and day after day would you watch my body weaken and my mind drift away?‘ hem weer doet vergeten. Goed plan.

(as)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.