Podcast Patti Smith – Just Kids

In deze 20 minuten durende podcast met foto’s en beelden nemen we je mee in Patti Smiths eerste boek ‘Just Kids’, haar relaas over haar bijzondere vriendschap met kunstenaar en fotograaf Robert Mapplethorpe in het New York van de vroege jaren 70.

Het is de zomer van 1967. Terwijl de hippiecultuur zijn hoogtepunt bereikt, ontmoeten Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar in Brooklyn. Het is het begin van een intensieve liefdesverhouding en een levenslange vriendschap. Gedreven door hun ambities en passie voor kunst gaan ze samen op zoek naar erkenning en beroemdheid. Uiteindelijk vinden ze hun weg naar het beroemde Chelsea Hotel, waar de crème de la crème van de artistieke wereld resideert.
Omgeven door tijdgenoten als Joplin, Ginsberg, Shepard, Warhol en Dylan lukt het ze hun dromen te verwezenlijken. Met haar unieke combinatie van muziek en poëzie breekt Smith in 1975 door als zangeres en punk-rockicoon. Mapplethorpe wordt op zijn beurt een zeer succesvol fotograaf, berucht om zijn provocerende stijl.

Just Kids is een prachtige uiteenzetting van de twijfels, frustraties en overlevingsdrang van twee jonge kunstenaars in hun zoektocht naar erkenning.

Bibliotheek Genk en C-mine Cultuurcentrum ontrafelen in het project ‘Patti Smith Complete’ de vele facetten in de fascinerende persoonlijkheid van deze legendarische singer-songwriter, schrijfster en punkprofete.

(sh)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.