Squarepusher komt met nieuw album

‘Be Up a Hello’ is het nieuwe album van elektronische grootmeester Squarepusher (Tom Jenkinson). Hij gaat al mee sinds de jaren 90, toen hij jazz-elementen wist te verenigen met snelle drumpatronen en elektronische geluiden zoals in zijn bekendste werk My Red Hot Car. 

‘Terminal Slam’ van het nieuwe album is een geweldig nummer met bijhorende videoclip die doet denken aan de tijd toen MTV nog echte audiovisuele kunstwerken durfde uit te zenden. Rond minuut 4 komt er ook een geweldig melancholisch melodietje verschijnen dat mij terug katapulteert naar een van die grijze regenachtige dagen waar er niets beters te doen was dan Turrican te spelen op mijn Commodore 64! Voor wie deze game niet kent (werkelijk alles is terug te vinden op Youtube):

Ik vergeef het je als je deze niet helemaal uitkijkt, maar zo kan je tenminste zeggen dat je Turrican kent (voor wat het waard is).
Om terug te komen tot het album van Jenkinson: het nummer ‘Detroit People Mover’ is het meest emotionele en rustgevende, en daarmee meteen ook een van mijn favorieten. Ik kan me niet inbeelden dat je niet kan wegdromen bij dit nummer.

(mr)

 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.