Patti Smith

Stop de tijd, maak de deurbel onklaar.  Laat dat wat gevallen is gevallen zijn en zorg dat je minstens twee lichtjaren verwijderd bent van je vermaledijde smartphone. Ik vraag niet om een bescheiden drie of vijf minuten van uw tijd, maar de volle dertien minuten mét uw onverdeelde aandacht.   Als je daartoe niet bereid bent klik dan nu weg.  Weet wel dat ik je met onderstaand filmpje het pompende hart van rock ‘n roll laat zien.  Een kracht zo rauw en poëtisch, zo puur en energetisch dat het je –  net als die vis in het ruim van  een genadeloze vissersschuit  – naar adem doet happen.

Ongeacht de kamertemperatuur, je zult  kippenvel krijgen, en wanneer ze zich van haar jas ontdoet heb je niet eens door dat tranen over je wangen rollen.  Authenticiteit ontroert. Wij zijn soms zover afgedreven, dat wanneer we door de real thing bij de lurven worden gegrepen, we ontdaan, ontzet, van slag en van streek zijn.  Maar ook blij, blij omdat we het “echte” nog herkennen, blij dat het ons nog steeds overrompeld.  Wees maar zeker, die tranen zijn gerechtvaardigd.

Het begint met ‘de jongen in het gangpad, hij drinkt een glas thee . . . ‘ . Bij elke maat wordt de intensiteit opgedreven. Met elk woord, elk gebaar, elke blik bezweert ze je op een haast sjamanistisch wijze.  Als we op het eind met z’n allen onze keel schor staan te schreeuwen met G-L- O- R- I- A is het feest compleet.

Ben je er klaar voor ? (volledig scherm + volume open)

Donderdagavond 20/02 trappen we af met de expo en het Super Exclusieve  “MY HEART STILL HUMS”  van Annelies van Dinter en Lotte Dodion.   Ik begrijp maar al te goed dat je erbij wilt zijn, dus klik hier voor meer info.

(as)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.