Rosas op C-mine

Kijk, als je me vraagt wie de beste schrijver, componist, beeldhouwer, schilder, acteur, regisseur, etc … is, dan zal mijn antwoord regelmatig veranderen. Lijkt me perfect normaal, zelfs aanbevelenswaardig.   Maar als je me de afgelopen 25 jaar om de paar maanden had gevraagd wie de beste choreograaf is, had ik keer op keer zonder enige aarzeling geantwoord Anne Teresa De Keersmaeker.

Zaterdag 23/11 is haar dansensemble ROSAS te gast op C-mine en, geloven wie kan, er zijn nog tickets verkrijgbaar. Ik zou je met een stevig pakket superlatieven ferm om de oren kunnen slaan, ik zou je kunnen verstikken met redenen waarom je MOET gaan, maar dat doe ik niet, ik ben een zachtaardige ziel. Geef jezelf gewoon een Sinterklaascadeau en check it out.  Maar als je verkiest om thuis languit op de sofa te liggen dan … maar dat zeg ik niet. Zoals ik al zei, ik ben een zachtaardige ziel.

De avond begint met Bartóks strijkkwartet Quartet n° 4 en als amuse presenteer ik onderstaande trailer. Laat het smaken.

De repertoireavond wordt beëindigd met “Verklärte nacht” van Arnold Schönberg. De componist liet zich inspireren door een gedicht van de Duitser Richard Dehmel over een nachtelijke ontmoeting tussen twee geliefden, van wie de vrouw de man bekent dat ze in verwachting is van een ander. Hij reageert vol begrip. De bundel ‘Weib und Welt’ van Richard Dehmel, waarin dit gedicht stond, moest na een proces wegens obsceniteit en blasfemie op last van een Duitse rechter worden verbrand.

Als je aanstaande zaterdag andere plannen, afspraken of verplichtingen hebt, zoek geen excuses en wees eerlijk. Zeg de waarheid.  Zeg : “Sorry, maar ik heb iets beters te doen, ik ga naar Rosas”.  Als ze je niet begrijpen, herhaal het in een andere taal.

(as)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.