Wall of sound

De één kiest voor een naturel look, de ander verlaat het huis niet zonder make-up.  De man in de koffiebar knipt zijn baard even minutieus als een Frans landschapsarchitect zijn buxus, de dame met de dot zweert bij zwart en  juffrouw Golightly – ja, zij daar met de allerlaatste niet-elektrische fiets – zij draagt thuis het liefst niets, maar doet dat toch maar niet.  Als het goed zit, weerspiegelt de buitenkant een ietsie pietsie van de binnenkant.  Bij een vinyl album is het net zo. De cover, het artwork vertelt – als het goed zit – iets over het album.

Ter voorbereiding van onze volgende tentoonstelling ‘Wall Of Sound’ belanden we ten huize Berke Claesen in een draaikolk van verhalen en anekdotes.  Terwijl hij relax maar gedreven zit te jongleren met platenhoezen, schieten namen van ontwerpers – Warhol, Giger, Hipgnosis, Roger Dean, e.a. – als gierzwaluwen langs ons heen.  Enkele uren later, na een eerste selectie, staan er zes stevige stapels om uit te kiezen.  Iemand zegt “Kiezen is verliezen”, maar mogen en kunnen kiezen voelt toch eerder aan als winnen.  Als ik weg rij kriebelt BC’s enthousiasme onderhuids verder en éénmaal thuis check ik mijn platencollectie, gehuisvest in twee bananendozen.  Bij de eerste elpee die ik vastneem hap ik al naar adem.  Top cover (zie hieronder voor -en achterzijde); Topband : Jaco Pastorius (bas), Wayne Shorter (sax), Joe Zawinul (keyboards) en Peter Erskine (drums).  En de muziek, O man, de muziek is wonderbaarlijk, van een andere orde, een ‘must must must listen’ tot de laatste seconde.

De start van de expo op donderdag 23 mei om 19.30 uur is meteen ook de officiële opening van onze nieuwe muziekafdeling.

BE THERE !!!

(as)

3 reacties

  1. Mooi stukje. De eerste alinea is bijna poëzie, zo prachtig verwoord. Ik ga alvast die plaat eens luisteren. Dank voor de tip.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.