Bib your Friday Special – Fluitenkwartet Pamina

De allerlaatste Bib your Friday Special van dit schooljaar gaat vrijdag 22 februari door in het atrium van onze bib. De gasten zijn naar goede gewoonte leerlingen van de Genkse Academie voor Kunst en de professionals zijn deze keer het fluitenkwartet Pamina.

Pamina wordt gevormd door vier Vlaamse fluitspeelsters: Christine Achten, Daniëlla Leleu, Jo Jodts en Leen Indigne.

Ze vieren dit jaar hun 20-jarig bestaan met een nieuwe muziektheater-productie ‘Pamina en niks anders’ – naar Pamina, het vrouwelijke personage uit ‘de Toverfluit’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze productie is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie. Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck schreef de theatertekst en actrice Karen De Vischer neemt de dubbele moeder- en dochterrol voor haar rekening, in een regie van Rita Wouters. Fluitenkwartet Pamina heeft de muziek uit de Toverfluit van Mozart voor deze productie bewerkt en staat mee op het podium… (zie foto bovenaan)

Pamina brengt vrijdag niet het muziektheater maar wel de ouverture uit de Toverfluit en muziek van onder andere Dvorak en Schnittke. In volgend fragment hoor je het ‘Enigma Flute Quartet’ met muziek van Grieg.

In deze Bib your Friday staan ook andere houtblazers in de kijker. U kan genieten van onder andere  hobo en fagot en blazersensembles in verschillende bezettingen . Een voorsmaakje krijg je hier:

Afspraak in onze bib op vrijdag 22 februari om 17u30. Iedereen van harte welkom!

(pr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.