Bib your Friday Special – gitaar met Tim Finoulst en Patrick Steenaerts

Vrijdag 25 januari komt er weer een ‘Bib your Friday Special’ aan. Deze keer staat de gitaar centraal en ontvangen we, naast de leerlingen van de jazz/pop/rock-afdeling van Genkse Academie voor kunst,  twee gasten: Tim Finoulst en Patrick Steenaerts.

Genkenaar Tim Finoulst is een bekend gitarist in de jazzscene. Hij studeerde in 2010 af aan het conservatorium van Antwerpen en volgde masterclasses bij grootheden als John Scofield en Philip Catherine. Hij geeft les aan het conservatorium in Hasselt  en aan de kunsthumaniora Musart! in Hasselt.

Tim Finoulst en jazzvocaliste Kim Versteynen wonnen in 2013 het hoogstaande ‘Concours des jeunes talents’ tijdens de Leffe Jazz Nights in Dinant. Hun album ‘First time’ is een prachtige samenwerking met veel interactie en improvisatie. U ziet en hoort hier “Kind of grey”, een compositie van Finoulst met tekst van Versteynen.

Finoulst nam deel aan talloze jams en in verschillende formaties. Hij heeft ondertussen zijn eigen trio samen met Martijn Vanbuel (contrabas) en drummer Daniel Jonkers. Hun eerste album ‘Narrative’ is een mooie melodieuze plaat geworden, niet alleen geïnspireerd op de rijke jazztraditie maar ze haalden ook invloeden uit de blues, folk en wereldmuziek. Mooie muziek met een sterk verhalend karakter.

Met trompettist Carlo Nardozza  en pianist Alano Gruarin vormt hij het volledig Genkse ‘Trio in Bocca al Lupo’. Letterlijk betekent  dit ‘in de bek van de wolf’, maar eigenlijk is dit een Italiaans gezegde voor ‘veel geluk, succes!’. Lees hier een recensie van hun album ‘Nostalgia’, mooie Italiaanse hits overgoten met een lekkere jazz-saus.

Bij het eerste – titelloze – album van Steppe, de groep rond zangeres en Klara-presentatrice Lies Steppe, was Patrick Steenaerts het manusje-van-alles. Hij was de multi-instrumentalist, co-songschrijver, arrangeur en producer van dit album. Ze brengen poppy songs zoals het volgende Daydream.

Ook kennen we Patrick Steenaerts als gitarist bij Yevgueni , de groep rond zanger Klaas Delrue, bekend van songs als ‘Morgen komt ze thuis” en ‘Als ze lacht’. Hij speelt ook in “A Linn thing”, de groep met vocaliste/pianiste Lien Schoeters.

Speciaal voor deze ‘Bib your Friday’  vormen Tim en Patrick een gitaarduo. En in het kader van onze exclusieve Neil Young-tentoonstelling in de bib, spelen ze trouwens ook een aantal nummers van Neil Young.
Naar aloude traditie: een gratis en boeiend optreden in het atrium van de bib. Vrijdag 25 januari om 17u30. Iedereen welkom!

(pr)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.