Bib your Friday met Tuur Florizoone

Op vrijdag 21 december gaat er een extra speciale ‘Bib Your Friday’ door. Deze  editie  kadert nog steeds in ons feestjaar ’10 jaar nieuwe bib’ maar  tegelijkertijd doen wij mee aan ‘Music for  Life’ met ‘de Warmste Bib’. Dubbel feest dus!!  De leerlingen folk van de Genkse Academie voor kunst en onze centrale gast accordeonist Tuur Florizoone brengen een boeiend en veelzijdig programma.

Tuur Florizoone studeerde piano en compositie aan de afdeling ‘Jazz en Lichte muziek’ van het Conservatorium in Gent. Hij leerde zichzelf, tijdens een verblijf in Brazilië, accordeon spelen. Deze zelfstudie mondde uit in een zeer persoonlijke benadering van dit instrument.

Hij ging al de hele wereld rond om muziek te maken. Hij werkte samen met het Turkse Baba Zula en het Scandinavische aNoo en trok zelfs rond met een circus. Hij speelde joodse avant-jazz met Zahava Seewald & Zohara. Hij ging samen-werkingen  aan met onder andere Carlos Núñez, Manu Chao,  Alfredo Marcucci,  Zahava Seewald, Chris Joris, Rocco Granata, Claron McFadden en Jo Lemaire.

Hij is in alle genres thuis: klassiek, folk, jazz, wereldmuziek, filmmuziek, … voor hem zijn er geen geheimen meer. Hij speelt ook  in verschillende formaties. Zo is er Tricycle, met kompanen Philippe Laloy (sopraansax, fluit) en Vincent Noiret (contrabas), een band die jazz met wereldmuziek vermengt. Samen met Michel Massot (tuba) en Marine Horbaczewski (cello) vomt hij een trio dat een mix tussen kamermuziek, jazz en folk brengt. MixTuur, een band met 12 Afrikaanse en Belgische muzikanten, brengt polyritmisch slagwerk en meerstemmige Congolese zang, gemengd met klassieke instrumenten. En dan is er nog Oliver’s Cinema, een akoestisch trio, met naast Florizoone trompettist Eric Vloeimans en cellist Jörg Brinkmann.

Tuur Florizoone is ook bekend door zijn soundtrack voor de Vlaamse film ‘Aanrijding in Moscou’. Hiermee won hij de publieksprijs op de ‘World Soundtrack Awards’ en werd hij genomineerd voor ‘Prijs van de Beste Muziek’ bij de Europese Filmprijzen. Hij schreef ook de muziek voor de film ‘Brasserie Romantiek’ én richtte zijn eigen platenlabel ‘Aventura Musica’ op. Stilzitten is duidelijk niet aan hem besteed.

Wil u komen genieten van deze muzikale wereldburger en de leerlingen van onze academie? Allen welkom, gratis en voor niets … maar een bijdrage voor ons goede doel, vzw PAS, is natuurlijk hartelijk welkom! Kijk hier voor het volledige avondvullende programma van ‘de Warmste Bib’.

(pr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.