Frank Zappa for ever

Ik ben gezegend, ik heb hem tweemaal live gezien. Ik ben vervloekt, ik heb hem slechts tweemaal live gezien.

Vijfentwintig jaar geleden, op vier december 1993, overleed Frank Zappa. Ik zou om één minuut stilte willen vragen, maar dat blijkt tegenwoordig verschrikkelijk lang te zijn, dus hebben ze de minuut gereduceerd tot hooguit twintig seconden. Nee, dan hoeft het niet. Misschien – bij wijze van alternatief – is het mogelijk om tussen het in- en uitademen éénmaal zijn naam te zeggen. Probeer het eens_____ kijk je bent er al vanaf. Als de miljoenen volgers – bij Zappa kan je maar beter je fantasie gebruiken – van deze blog het zouden doen, klinkt de hele dag door ergens zijn naam, dat zou een gepast eerbetoon zijn.

Ik heb nog een verzoekje: superlatieven, ik ben op zoek naar superlatieven. Geen uitgeholde woorden als ‘megatof’, ‘keibangelijk’ of ‘awesome’ die gebruikt worden voor de eerste de beste tuinkabouter. Nee, ik zoek superlatieven die sappig zijn als een rijpe mango,  smeuïg als verse honing  en even indringend geuren als wanneer je hand langs een lavendelstruik strijkt. Heb je er eentje gevonden, mag ik je dan – met de gepaste hoffelijkheid –  verzoeken om het kleinood op onderstaande stippellijn te noteren.
Frank Zappa is _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Wil je – ook al draag je een kousenbroek – van je sokken geblazen worden, klik dan hier, drummer van dienst is Terry Bozzio.  Hieronder dezelfde band, andere avond met Adrian Belew op lead vocal ten tijde van “Sheik Yerbouti

Ik ben niet van zinnens  – zelfs niet in vogelvlucht (het jachtseizoen is nog open)  – zijn carrière te overlopen.  Het zou van hoogmoed getuigen en van een gebrek aan respect om het binnen het bestek van een blogpost te persen.  Maar ik wil graag dit interview in dat rode muiltje stoppen, “Willy the pimp” met Don Van Vliet aka Captain Beefheart laat ik in de wellington boots glijden, het ingetogen “Sleep dirt” schuif ik in de geruite sloffen en  “The Torture never stops” leg ik in de gelakte louboutin.  Sinterklaas zijn is me op het lijf geschreven, en voor wie stout is geweest is er “Stevie’s spanking

Information is not knowledge / Knowledge is not wisdom /

Wisdom is not truth / Truth is not beauty /

Beauty is not love / Love is not music /

Music is the best !     (uit : Packard goose)

(as)

1 reactie

  1. Frank Zappa is een fenomeen. Uniek, onvergelijkbaar, grappig. Een superbe gitarist en componist. En ik ben pas begonnen op ‘mijn’ grote Zappa-reis’. Durf het bijna niet zeggen, maar heb slechts een 5 à 6-tal albums van Zappa in de kasta. Ben dus nog bijna niet vertrokken. 🙂 Een tijd geleden een f a n t a s t i s c h e docu over hem op tv gezien (titel vergeten). Wat ik van hem ken, smaakt naar meer, veel meer. Dat gezegd zijnde, moet ik zeggen dat ik ook al wat van hem gehoord heb dat ik niet goed vind en waar ik niet ‘mee’ ben. Doch de kersen die ik op de copieuze Zappa taart al heb geproefd zijn zalig lekker, en toveren niet zelden een glimlach op je gezicht. En soms is het ronduit genieten van zijn fabuleuze gitaarpartijen. Viva Zappa!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.