Bib your Friday Special – Zang met Hans Peter Janssens

In onze special-reeks van ‘Bib your Friday’ naar aanleiding van ons feestjaar, kan u op 23 november genieten van zang en musical. Treden voor u op: leerlingen zang en muziektheater van de Genkse academie ‘GA voor Kunst’ met als gast Hans Peter Janssens, een gerenommeerde Vlaamse opera- en musicalartiest.

Hans Peter Janssens studeerde zang aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge,  het Koninklijk Conservatorium Gent, de Guildhall School of Music and Drama in Londen en aan de Music Academy of the West in Santa Barbara (USA).  Hij heeft in een hele reeks bekende en grootse producties geschitterd, zowel in het buitenland als op de Vlaamse podia. Hans Peter Janssens vertelt waarom hij zo van musical houdt in volgend interview naar aanleiding van 30 jaar Music Hall.

Wat staat er zoal op zijn palmares? In de opera vertolkte hij in Vlaanderen onder meer de Graalridder in Wagners Parisfal, hij speelde in ‘Tragedy of a Friendship van Jan Fabre en dit jaar nog in Carmen van Bizet. In Engeland speelde hij onder andere de titelrol in ‘Don Giovanni’ (Mozart), de rol van Guglielmo in ‘Cosi fan tutte’ (Mozart), Sid in ‘Albert Herring’ (Britten) en Demetrius in ‘A Midsummer Night’s Dream’ (Britten).

Zijn musicalrepertoire is nog uitgebreider. Check daarom hier deze lijst met zijn indrukwekkende musicalcarrière tot nu toe. Toch even vermelden dat hij de enige acteur is die op het Westend in Londen beide hoofdrollen heeft vertolkt in de legendarische productie ‘Les Misérables’. Van 2006 tot 2008 speelde hij de rol van Jean Valjean en in 2009-2010 speelde hij politie-inspecteur Javert. Dit jaar was hij te zien in de openluchtmusical Rubens en werkt hij nog mee aan de theatervoorstelling ‘Louis Neefs, wat een leven’.

Hans Peter Janssens deelt op vrijdag 23 november om 17u30 het atrium van onze bib met de leerlingen zang en muziektheater. Op het programma staan een aantal selecties uit grote musicals zoals Les Misérables, Jekyll and Hyde, Phantom of the Opera, Chess, Man of la Macha en Fiddler on the Roof.

Iedereen welkom. Gratis inkom!

(pr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.