Bib your Friday – piano met Liebrecht Vanbeckevoort

U weet het al, bibliotheek Genk viert feest dit jaar en dus steken we onze ‘Bib your Friday’-concerten in een feestelijk jasje: we werken natuurlijk, zoals steeds, samen met GA voor kunst, maar daar bovenop verwelkomen we elke editie ook  een bekende muzikant of taalkunstenaar.  De gast en de leerlingen treden op in onze bib, maar daarnaast wordt er voor de leerlingen nog een speciaal moment voorzien zoals een repetitie, een meet & greet of een masterclass.

Op 28 september wordt de kop afgebeten door Liebrecht Vanbeckevoort,  finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano anno 2007. Liebrecht (°1984) volgde les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan het New England Conservatory in Boston. Hij nam deel aan vele masterclasses en werkte zo gestaag aan zijn pianoweg opwaarts. Hij  concerteerde al op gerenommeerde podia in Europa en ver daarbuiten. Wij mochten hem 10 jaar geleden al eens verwelkomen bij de opening van onze nieuwe bib op het Stadsplein. En nu is hij opnieuw te gast in ons feestjaar!

Naast concertpianist is hij ook een gepassioneerd kamermusicus. Hij treedt regelmatig op samen met andere musici zoals violiste Ning Kam, pianist Severin von Eckardstein en tenor Thomas Blondelle. Op zijn beurt begeleidt hij nu andere beloftevolle muzikanten bijvoorbeeld tijdens de Koning Elisabethwedstrijd, zoals de jonge violist Willian Hagen in 2015. Vanbeckevoort  is tevens lid van het Roeland Hendrikx Ensemble.

Hij is dan wel een klassiek opgeleide pianist, maar hij werkt ook graag samen met andere muzikanten en in andere genres. Zo had hij een project samen met jazzpianist Jef Neve ‘If Mozart and Monk were brothers’. Wat deze twee absolute toppers van de Belgische pianowereld er zelf over te zeggen hebben, hoort u hier.

Maar ook op de Night of the Proms hoorden wij hem al eens Tjsaikovsky brengen.

Iedereen is welkom in onze bib op vrijdag 28 september. Om 18u treden de leerlingen van de academie op. Om 19u30 concerteert Liebrecht Vanbeckevoort. Inkom gratis!

Liebrecht bracht al verschillende CD’s uit. Kijk hier om te zien wat wij van hem in de aanbieding hebben.

(pr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.