Het zomert Jazz

Ik zou kunnen jongleren met woorden als gesyncopeerde ritmes en akkoordenprogressie of een woordje uitleg geven over de oorsprong, de ontwikkeling, de verschillende subgenres en blablabla zo verder.  En al ben ik een fervent voorstander van woorden en al is de geschiedenis van de jazz ongetwijfeld kleurrijk, fascinerend en turbulent te noemen, wanneer het over muziek gaat moet je in de eerste plaats “luisteren”.  Geef het een kans om “under your skin” te kruipen. Blijkt het niets voor jou te zijn, no problemo niet iedereen is volmaakt.

Geen woorden, dan maar proberen om jazz in beeld te vatten.  Als je onderstaande ziet tijdens het beluisteren van swing  heb ik slechts één raad : stop die snoepjes even weg.

Natuurlijk wil ik me er niet makkelijk vanaf maken en dus heb ik zitten snorkelen op het web en kijk,  verborgen achter een wonderbaarlijke koraal vind ik een anekdote over Miles Davis verteld door Herbie Hancock.  De essentie van Jazz – van het leven tout court – op een presenteerblad in nauwelijks 5 min.

Zelfde verhaal in de TED Talk “There are no mistakes on the bandstand” door vibrafonist Stefon Harris.

Zin gekregen ?  Jazz op het plein is halverwege, dus nog 2 gratis concerten te gaan op de tot de verbeelding sprekende locatie van C-mine.

Zin in meer ?  Jazz Middelheim met veel Belgische talent (o.a de Beren, Melanie De B., Robin Verheyen en Nordmann) en met revelatie Kamasi Washington van 9 tot en met 12 aug.  Persoonlijke tip : Steve Coleman & the Five elements.

(as)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.