Boom: the mother of all festivals

Voor het eerst in mijn leven kijk ik niet uit naar het WK, omdat Italië voor de eerste keer in mijn leven niet zal meedoen. Gelukkig is er deze zomer iets anders om naar uit te kijken. Het tweejaarlijkse Psy-Trance festival in Portugal: Boom. Een unieke ervaring. Naast vier hoofdpodia is er ook ruimte voor kunst, filmvertoningen en honderden workshops rond yoga, meditatie, permacultuur en nog heel wat andere interessante onderwerpen. Zo goed als alle decoratie wordt gemaakt van recycleerbaar materiaal.  Stomverbaasd gaapte ik in 2016 naar de 12m hoge constructie van een sjamaan, volledig uit bamboe. Nog gekker werd het toen er tijdens de nacht allerlei visuals op geprojecteerd werden.

Op gebied van ‘accomodatie’ is het helemaal top. Over het hele festival zijn er kraantjes waar je gratis drinkwater kan verkrijgen dat door een ingenieus systeem gefilterd wordt. Ook naar de wc gaan is dikke fun, de composttoiletten zijn zo proper dat zelfs je schoonmoeder er trots op zou zijn. Voor wie het niet kent, een composttoilet vangt alle excrementen op in een container, waarna het hergebruikt wordt om de plantjes te voorzien van de nodige voedingstoffen voor het volgende festival! Ja inderdaad, er zijn zelfs tuintjes met allerlei kruiden en groenten waar je gratis gebruik mag van maken.  Wat vooral opvalt is dat er geen lelijke reclamepanelen zijn, want het is een compleet sponsorloos festival. Dus geen gigantische CocaCola borden, verademing.

Ah ja muziek, want daar gaat het hier over, dat is er ook op Boom. In alle maten en kleuren, maar met een basis aan elektronische dance muziek, namelijk Psy-Trance of zoals dat ook genoemd wordt Goa. Ik ben geen danser, maar hier kan ik niet anders dan mijn lichaam de overhand te laten nemen. De Dance Temple is precies dat, een tempel van harde beats met elektronische geluiden om van te snoepen, waar je de goden mag bedanken om die aaneenschakeling van momenten te mogen ervaren. Tussen al dat elektronisch geweld is er natuurlijk ook tijd om te chillen en dat doe je dan in de Chillout Gardens, waar de muziek veel rustiger is en je je energieën weer kan opladen met een heerlijk kokoswaterdrankje, of een chai thee tijdens de toch koudere nachten.

Ik kan niet wachten om in juli, na de wk-finale, mijn persoonlijke hat-trick te maken! Bij terugkomst beloof ik jullie mijn ervaringen van Boom 2018 te delen. In afwachting geniet ik nog even van deze geweldige schijf van Astrix.

(mr)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.