Luisa Maita of hoe bestrijd ik de winterblues

Het is zover, ik vermoedde het al toen ik vanmorgen bij de bakker in de rij stond. Maar nu weet ik het wel zeker, de symptomen zijn overduidelijk aanwezig en nu ik het herken zie ik het overal. Als ik tijdens de middag door de stad wandel merk ik plots hoe snel het voortwoekert, zich met een ongeziene slingerbeweging voortplant. De winterblues – binnengesmokkeld met de late griep- is in het land. Terwijl ik me naar huis haast overloop ik de mogelijke remedies. Een winterslaap inlassen is eerlijk gezegd geen optie, nee de oplossing is simpel, de oplossing is Luisa Maita.  Maar voor ik verder uitweid snel een antidosis innemen.

Ik dompel onder in een warm bad, exotische vissen zwemmen onverstoorbaar voorbij en terwijl ik een papaya schil land een paradijsvogel op mijn schouder. De glimlach rond mijn mond is reëler dan de voorgaande zin en vast ook belangrijker.  Het genezingsproces is ingezet.

Luisa Maita (1982) komt uit een muzikaal nest, haar vader Amado  was muzikant, haar moeder Myriam een belangrijk concert producer, het ouderlijk huis een ontmoetingsplaats voor muzikanten.  Via het netwerk van haar ouders stapt ze de muziek in.  In 2010 brengt ze haar eerste CD “Lero-lero” uit.  Hier de live versie (heerlijke gitarist) van  de titeltrack van haar eerste CD , hieronder een remix op beelden uit de film “Estamos juntos“.

Samba en bossa nova zijn onvermijdelijke invloeden in het leven van elke muzikant in Sao Paulo, maar de stad is een smeltkroes en LM kiest de ingrediënten met zorg, er sijpelt wat jazz, R&B, electronica en dance binnen en  zo ontwikkelt ze een eigen sound verpakt in een warme Portugese tongval.

Winterblues ?  Het lijkt plots ver weg.  De temperaturen stijgen, de lente likt aan mijn gemoed.  Carpe diem !!!

(as)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.