King Kendrick in het Sportpaleis

Het was 2012 toen mijn neef mij een paar namen doorstuurde van rappers die ik zeker eens de kans moest geven. Kendrick Lamar is de enige die ik niet vergeten ben. Sloeg meteen in als een bom, ik begon obsessief alles te zoeken wat er van hem uit was, en dat was toen al behoorlijk veel met als uitschieter het album ‘Section 80’.

‘Rigamortis’ was dan ook meteen eentje die bleef hangen, vooral door dat laatste stuk waar Kendrick moeiteloos met een ongelooflijke snelheid zijn teksten spuwt, als vuur uit de bek van Tolkiens Balrog!
Genieten zou ik zeggen, en niet stoppen voor het einde.

Toen was het al duidelijk dat Kendrick Lamar een van hiphops groten zou worden. Niet alleen door de manier waarop hij rapte, maar ook en vooral door de onderwerpen die hij aansneed en de eerlijkheid die hij vertoonde in zijn teksten. Een mooi voorbeeld hiervan is de afsluiter van het album ‘Hiii Power’ (met tekst zodat je geen moeite moet doen).

Ik kan alvast zeggen dat dit nummer toch wel maanden op repeat heeft gestaan. Naar eigen zeggen zou dit nummer geschreven zijn na een droom die Kendrick had over 2pac. Zo zie je maar hoe alles kan inspireren.

Ondertussen is hij een van de meest gerespecteerde rappers en wordt hij al vergeleken met legendes als 2pac en Biggie. Over Biggie gesproken, het laatste filmpje hieronder is een freestyle van King Kendrick over allemaal Biggie classics.

Spijtig genoeg werkte de microfoon niet zo goed mee tijdens de opname, maar het is toch nog zeker de moeite, ook knap om te zien hoe Kendrick zichzelf tijdens het rappen censureert, door de vuile woorden weg te laten. Voor de duidelijkheid, een freestyle is een niet eerder neergeschreven stuk dat meteen ter plekke gebracht wordt. Deze avond is Kendrick in het Sportpaleis te bewonderen en het nieuws rolde net binnen dat hij ook als headliner op Pukkelpop zal staan.

(mr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.