Are you Shpongled?

Hun eerste album wordt nog steeds beschouwd als een klassieker in het genre. ‘Are you Shpongled’ zet ik nog vaak op, soms tot ergernis van mijn vriendin! Ach ja in een relatie moet je geven en nemen zeker. Het nummer ‘Divine Moments of Truth’ is daar het toppunt van, met een geweldige sample die (tot mijn ergernis) maar een keer voorkomt in het hele 10 minuten durende nummer.  Aan jullie om te oordelen.

Simon Posford en Raja Ram zijn de masterminds achter Shpongle. Hun muziek bestaat uit zeer diverse invloeden die ze naadloos vermengen tot iets nieuws en lekker klinkend. Zo worden dub, wereldmuziek, elektronica en andere genres in een mengelpot gegooid waar je alleen maar van mag proeven met je ogen dicht. Vaak dansbaar en opzwepend, maar ook introvert en mysterieus. In ‘Nothing is Something Worth Doing’ (wat een heerlijke titel) wordt er ook gebruik gemaakt van het magische instrument een Hang drum, hieronder de live versie van het nummer, neem zeker de tijd om het helemaal te beluisteren.

Hun nieuwe album ‘Codex VI’ past ook in die beschrijving,  met als uitschieter ‘Strange Planet’ dat begint met een stemmetje die verteld over een reis naar een andere planeet. Joseph Campbell zou trots zijn op deze reis naar het onderbewustzijn. Enjoy!

(rem sleep is awesome)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.