Carbon Based Lifeforms

‘What about the forests? Nope’ is de sample die Carbon Based Lifeforms gebruikte in het nummer ‘Photosynthesis’. De sample komt uit de film ‘Silent Running‘ waarin een wereld zonder flora voorgesteld wordt.

Psy-ambient of chillout wordt dit genre genoemd. Ik verkies de laatste benaming omdat deze ook meteen weergeeft waar de muziek voor dient. Chillen dus! Ideaal om gewoon op de grond te gaan liggen, starend naar het plafond en in de ruimte gekatapulteerd te worden (met of zonder de nodige substanties).

Carbon Based Lifeforms is een Zweeds duo dat al ettelijke jaren meedraait in de kleine chillout scene. De muziek wordt meestal op mp3 of cd’s uitgebracht, maar gelukkig hebben zij hun bekendste albums ook op vinyl laten persen. Zo is ‘World of Sleepers’ een van mijn all-time favourites.

De muziek roept verlaten landschappen op in verre onbekende werelden door het gebruik van diepe bassen gemengd met trage ritmische synths. Zo vermengen ze technologie, natuur, aarde en ruimte om tot iets nieuws te komen. Of misschien is dit maar mijn interpretatie van de zaak wanneer ik spaced out op de grond naar mijn plafond lig te staren. Ik raad je aan om het zelf eens te proberen!

Onlangs brachten ze hun nieuwe album ‘Derelicts’ uit, ook weer een verwijzing naar het verwaarloosde. Helemaal te bewonderen op Youtube of gewoon hieronder, om het jullie lekker makkelijk te maken. De wereld is aan de Chillers!

(rem)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.