De platenkast van The Bear

U kent hem misschien nog van de Undersound, de legendarische platenzaak in Galerij Claes waar menig Genkenaar uren sleet met snuisteren in de goedgevulde  bakken. Of u kent hem als de ene helft van het duo George & The Bear van – euhm – George & The Bear in de Vennestraat, eveneens met goedgevulde platenbakken: Albert – Bèrke, The Bear  – Claesen.

Bèrke ademt muziek, het komt ongewild uit al zijn poriën gestroomd, hij kan er niks aan doen. Behalve platenboer en muziekkenner is hij ook zelf muzikant en één van oprichters van VZW De Draaischijf, sinds 1993 de hoeders van het Genkse muzikale erfgoed én de bezielers van een heel fijne cd- en platenbeurs.

Nu zondag kan je – voor het 24ste jaar op rij – met een frisse neus en getrainde vingers weer gaan grasduinen in Rondpunt 26, op schattenjacht naar pareltjes voor in uw platenkast.

Nieuwsgierig als we zijn vragen wij ons dan natuurlijk af wat er allemaal in Bèrke zijn platenkast te vinden is. En dus vroegen we hem –OORsgewijs – het hemd van het lijf. Het geluid is niet helemaal ideaal – dit is onze ‘eerste keer’ en het was gezellig druk bij George & The Bear – maar probeer erlangs te luisteren en dan krijg je een fijne inkijk.

(sh)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.