Jóhann Jóhannsson daalt neer in Brussel

“Muziek en geluid is 50% van de film” vertelde filmleraar Luc Pien in een ver verleden tijdens mijn opleiding in de audiovisuele kunsten. Tijdens het kijken van de film ‘Arrival’ werd het mij nogmaals duidelijk.

Geregisseerd door Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario) met muziek van Jóhann Jóhannsson wordt deze film ondersteund door een geweldige soundtrack. Mysterieuze drone/ambient muziek zoals je het verwacht van een sci-fi film, maar met net dat tikkeltje meer. Zo wordt in verschillende nummers gebruik gemaakt van menselijke vervormde stemmen die je echt doen rillen. Dit vaak ondersteund met harde beats en melodieuze synths. Dit allemaal gemengd met beelden van verticaal-hangende zwevende schotels en aliens die een circulaire taal gebruiken, maken hiervan een hedendaags meesterwerk. Verwacht geen Alien replica, maar eerder een film in de stijl van “Contact” met Jodie Foster met een geweldig verrassend einde.

Jóhann Jóhannsson en Villeneuve werkten al eerder samen en ook voor de nog te verschijnen Blade Runner 2049 staken ze de koppen bij elkaar! De muziek van de sterke serie Trapped werd ook door de Ijslander gecomponeerd. En, oh ja, by the way, even tussendoor, just saying… Jóhannsson zal te bewonderen zijn op 30 september in de Bozar in Brussel tijdens het geweldige Bozar Electronic Arts Festival.

Bekijk onze BIBLINK!

(mr)

1 reactie

  1. Inderdaad een geweldige film van de meest getalenteerde regisseur van het moment. Prisoners, Sicario, Arrival en Enemy: allemaal films waarbij de soundtrack bijna even goed is als de film! Ik kan niet wachten op Blade Runner 2049.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.