Tim op het plein

Wie Waar Wanneer : Tim Finoulst Trio, C-mine – Jazz op het plein, woensdagavond 9 augustus 20u15

en het weerbericht  : heb ik nog niet gecheckt maar als Tim speelt voelt het klimaat altijd mild aan, het jazzclub gevoel met een zachte bries en gefilterd zonlicht.

Tim Finoulst zag ik vorig jaar nog samen met Carlo Nardozza (trompet) en Alano Gruarin (piano) een set spelen – ook op ‘Jazz op het plein’ – waar het speelplezier van afdroop, als toeschouwer is dat heerlijk om te zien.   Dit jaar staat de Genkse jazzgitarist er met zijn eigen trio, partners in crime zijn  Martijn Van Buel op contrabas en Daniel Jonkers op drums.  Zwaartepunt zal ongetwijfeld de vorig jaar verschenen cd “Narrative” (soulfactory records) zijn.

Maak ik reclame voor een Genkse muzikant?  Reclame voor C-mine die op een super locatie via gratis concerten jazz promoot? Op beide vragen antwoord ik volmondig Ja natuurlijk, absoluut!, maar steeds op één voorwaarde, één waardemeter : de muziek.  Het Tim Finoulst trio heeft met ‘Narrative’ dan ook een erg goede cd afgeleverd, getuige de goede recensies hier en hier. Jazz luisteraars knikken instemmend als ik namen als Wes Montgomery of Bill Frisell als referentiekader laat vallen, voor leken zijn ze een toegangspoort tot een mogelijke jazzgitaarsoundhemel.

Dus als je woensdagavond niets om handen hebt, zak dan af  naar C-mine.  Heb je wel andere afspraken wees charmant en verplaats ze of beter nog neem ze mee naar het Tim Finoulst trio.

(as)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.