Mijn uniek opbergkistje

Landschappen zoomen voorbij. Rotsen, bomen, meren, watervallen allemaal onder een blauwe lucht met snel voorbijvliegende wolken. Je laat het gaspedaal los, vertraagt omdat je de landschappen wil absorberen, maar dat helpt niet. Te veel schoonheid om het te kunnen vatten.

Muziek dient als perfect opbergkistje voor deze beelden, herinneringen en gevoelens. USB-stickje zit boordevol muziek, maar voor elk moment is er maar één enkel nummer dat je kan afspelen. Eén nummer dat het huidige moment kan inpalmen.

De schoonheid van het landschap gaat gepaard met het gekozen album en cumuleert tot dat ene favoriete nummer waar je op wacht. Wanneer het moment aanbreekt, zal de schoonheid van het nummer voor de rest van je leven gepaard gaan met de herinneringen van het landschap. Het kan zelfs gaan om een bepaalde zin, klank of stilte tussen klanken. Alles breekt los! Emoties overspoelen de oevers van het fysieke lichaam, ogen zwellen op, maar je houdt het tegen omdat je niet wil dat de persoon die naast je zit het merkt…

Het moment is kortstondig, vergankelijk en zal snel door het volgende vervangen worden. Je stopt om te plassen of te eten en nadien is het tijd voor een ander album, een ander nummer, gewoonweg omdat de sfeer veranderd is. Is het iets in je hoofd of in het landschap? Waarschijnlijk een combinatie van de twee, maar het opbergkistje blijft bestaan en kan je altijd heropenen, just push play.

Alles kan je er in opbergen, van beelden uit je jeugd, personen die je moet missen, tot een kleine onbenullige ontmoeting die toch blijft hangen in een diepe hoek van je hersenen. Vroegere reizen naar Italië om verre familieleden te gaan opzoeken, oneliners met vrienden die je niet vaak meer ziet. Willekeur is hier koning en waarom ook niet? Weg met dat rasterdenken en al dat ordenen van gedachten. Gewoon even rondzwerven in beelden en kleuren zonder logische betekenis.

Het leuke is dat je in een kistje meerdere herinneringen kan opbergen en ze met de tijd opstapelen. Zo kan de muziek dieper in je doordringen en verschillende fases van je leven beschrijven. Bijna zoals de ringen die de leeftijd van een boom weergeven. If one picture is worth a thousand words, each song is worth a thousand pictures. Ben ik blij met mijn opberkistjes!

(mr) mojo risin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.