From dusk till dawn

Ik hou niet van over-the-top films, noch van vampierenfilms of films waarin ledematen rondvliegen terwijl bloed in bulk van het scherm druipt. Ben ik bereid om voor “From dusk till dawn” van regisseur Robert Rodriguez (naar een scenario van Quentin Tarantino) een uitzondering te maken, bereid om van gedachten te veranderen? Ja hoor, helemaal.  “Our heads are round so our thoughts can change direction”, zei Picabia en gelijk heeft de man. Voor dit simpele maar indringende inzicht zou ik hem vol op de mond kunnen kussen, maar aangezien hij het tijdelijke voor bijna vergetelheid heeft verwisseld, gedraag ik me (hier) volgens de heersende conventies en applaudisseer – met mate, uiteraard.

Herinner je je het nummer “After dark” van Tito & Tarantula nog? Misschien niet meer omdat de focus te zeer door het visuele in beslag werd genomen.  Begrijpelijk. Maar probeer het nog eens en nog maar eens (ik weet het, je wordt steeds weer afgeleid) want het is de perfecte soundtrack  – bedwelmend, verleidelijk met een gevaarlijk randje – bij Selma Hayeks uitdagende moves naar Quentin Tarantino.

Tito & Tarantula: de naam, de looks, het perfect passen in het filmdecor. Ik dacht dat ze louter en alleen voor deze film bedacht waren, maar wat blijkt, dat is niet zo. T & T is volgens Wikipedia een American Chicano (stoner)rock band  uit Hollywood, California, opgericht in 1992 door zanger/gitarist Tito Larriva – de man met de Mona Lisa smile.

Grappig detail: zet het filmpje hieronder op full screen en let op de corpulente man met mouwloos geruit hemd op zwart T-shirt, baard, sigaar in de mond én baseballpet op het hoofd.  Hij zit achter Harvey Keitel en Juliette Lewis.  Op 3’10 is de baseballpet verdwenen, op 3’27 zit het petje terug op zijn plaats om op 3’57 wederom te verdwijnen. Anything can happen in the movies.

Heb je film nog niet gezien, zet de wereld om je heen even on hold. Negeer iedereen voor de komende 103 min, sjot hond – hé waar is de kat?? – of (aangetrouwd) familielid uit uw favoriete zetel en _______________________ . Ja heerlijk toch. Je neemt je voor om dit maandelijks te doen.

(as)

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.