Aphex Madness

Met de trein van Brussel naar Londen, metro naar het hotel en zo snel mogelijk door naar het Field Day festival. Als Aphex Twin freak wist ik immers dat de mogelijkheid bestond dat er een exclusieve en gelimiteerde plaat te verkrijgen was. Zodra ik door de controle was zag ik voor mij een grote banner met het Aphex logo. Ik liep er rechtstreeks naartoe en daar lag een volledig groene cover in een wit zakje.

Zonder te twijfelen kocht ik er eentje, wat inhield dat ik deze de hele dag in mijn armen moest dragen en beschermen als een baby. Goed voor elf gloednieuwe titelloze nummers met als uitschieters A5 en B3 waar Aphex Twin nogmaals zijn muzikale diversiteit tentoonstelt.

Er was nog een hele dag te overbruggen vooraleer het moment supreme aanbrak! Hier heb ik dankbaar gebruik van gemaakt om artiesten zoals Forest Swords, Loyle Carner, Mike Paradinas en de zeer verrassende Jade Bird te gaan beluisteren.

Om mij te verzekeren van een goede plek in de gigantisch grote ‘tent’ (eerder een stalen constructie) nam ik de ietwat eentonige set van techno dj Nina Kraviz erbij. Eindelijk was het zover!

Aphex Twin begon met een kwartier aan buitenaardse geluiden die mijn Engelse buren niet anders konden beschrijven dan ‘otherwordly’ en ‘apocalyptic’.  Gepaard met visuals van Weirdcore en een lazershow om u tegen te zeggen, werd ik overspoeld door gedachtes van alien boodschappen verschuild in de geluiden.  Dit was ook meteen het thema van de hele show, geluiden die je nergens anders tegenkomt en daarom zo abstract en bizar lijken. Een mengeling tussen zeer obscure harde elektronica en eigen nummers zoals een van mijn persoonlijke favorieten Airflow. Het ging er bij momenten zeer hard aan toe zoals het geweldige Garden of Linmiri van zijn Caustic Window alias en als afsluiter 10 min aan oorverdovend gedreun. 

Zoals op mysterieuze wijze aangekondigd zou de hele show te volgen zijn via live stream die ook helemaal te herbekijken is. Dit verliep niet zonder technische problemen waardoor het eerste deel niet het echte geluid van de show bevat. Een dag nadien liet Aphex Twin zelf via zijn Soundcloud het volgende bericht achter: hi just checkin quickly to to say thanks to all the lush people I met in the last few days, its been a fucking trip and quite mental.. just about got my hearing back 80%.. after field day just in time for Dublin..were going to put the field day video back up with multiple audio sources, mics, desk mix, my booth etc, with sliders so you can make your own mix hopefully even put user sliders for delay as well to time correct it to your liking, fingers crossed gunna try and do it before i go to porto, not sleeping to get it all done, got to do some repairs to the modular as well, thanks all, see you ont’ tuther side .
Gelukkig had ik mijn oordopjes mee!

Ten slotte dit, sinds Field Day is er een nieuwe countdown op de Warp website die naar 6 juli wijst. Wat er dan gebeurt is niet geweten. Wellicht meer Aphex madness!

(mr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.