De geest uit de fles

Soms heb je zo van die dagen dat alles meezit. Ik koester ze. Zaterdag was er zo eentje: mooi weer, niks wat moest (oef!) en de cupcakes voor de zesde verjaardag van zoonlief van de eerste (!) keer gelukt. Helemaal fijn als je dan ’s avonds onverwacht nog een geweldig optreden kan meepikken.

Ze stonden een beetje opeengepakt, op dat kleine podium van Jazzcafé de Sjruur, de zes mannen van John Ghost. Was het misschien daarom dat hun samenspel zo gesmeerd klonk?  Ik werd er in ieder geval helemaal ‘ingezogen’, ik waande me bij momenten echt op een andere plek – wat natuurlijk mooi meegenomen is als je op een harde houten stoel zit. Het ene moment schiepen ze een bedwelmende soundscape, het andere moment zat de groove er stevig in en ging het HARD. Niet in een vakje te stoppen dus, dit sextet, met hun mix van jazz, hedendaags klassiek en progressieve rock. Je hoort hier en daar zelfs een vleugje drone en EBM. Boeiend van begin tot eind.

Nu, de zes muzikanten van John Ghost zijn natuurlijk niet aan hun proefstuk toe. Ze hebben meer muzikale projecten lopen dan dat ik jeansbroeken heb, en dat wil toch al iets zeggen. Er zijn linken met Nordmann en Hypochristmutfreefuzz, the Kleptomatics, Compro Oro (op 23/8 gratis te zien tijdens Jazz op het Plein!), Bravo Big Band en De Beren Gieren. Voor het optreden van dit laatste trio in C-mine op 25 november zijn mijn kaartjes trouwens al ‘in the pocket’. Tip!

John Ghost surft helemaal mee op de nieuwe golf geweldige hedendaagse jazz die ons land overspoeld. Jazz bestaat dit jaar 100 jaar, maar is duidelijk nog altijd springlevend. Check onze BIBLINK!

(sh)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.