Feest!

We beginnen de week met een feestje. Vreemd? Je verwacht dat wellicht eerder op het einde van de week, niet? En toch is een klein feestje vandaag echt wel op zijn plaats: wij vieren namelijk de geboorte van onze blog. Feest dus!

“A far l’amore comincia tu”, een hit uit ‘77 van Raffaella Carrá. Wie kan, of beter gezegd, wie wíl het zich nog herinneren?  Bob Sinclar alvast wel, want hij  maakte er een aanstekelijke eigentijdse mix van.  Regisseur Paolo Sorrentino monteert een decadent  feestje vol glamour, lust en sensualiteit, plakt Sinclar’s mix eronder en gebruikt het in één van de beste films van de afgelopen decennia: “La grande bellezza”.  Je komt ogen tekort,  je neusvleugels sidderen, je mondhoeken rijzen, je voeten … wiebelen (in het aller allerslechtste geval).

“Auguri Jep, Auguri Roma” roept iemand, en dat zijn dan ook meteen de twee protagonisten van de film.  Jep Gambardella maakt een analyse, soms hard maar ook vol mededogen voor zij die pretentieloos genieten van het lege luxeleventje dat hij en zijn mondaine vrienden lijden.  Het eeuwige Rome verdiende eigenlijk een Oscar voor beste bijrol.  Het fragment eindigt met “Mueve la colita” van El Gato DJ.

Maar het begint, het begint zoals alles zou moeten beginnen, met één welgerichte schreeuw.

Heb je de film nog niet gezien, zet dan de wereld om je heen even on hold.  Negeer  iedereen voor de komende 137 minuten, sjot hond, kat of (aangetrouwd?) familielid uit uw favoriete zetel  en ________________ ja heerlijk toch.  Je vraagt je af waarom je dit niet veel eerder hebt gedaan.

(as)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.